Loppusanoja

15.12.2007

Vaikka välillä ei siltä tuntunutkaan, oli haaste lopulta kohtalaisen helppo. Tosin heti perään täytyy todeta suoraan sekin, että ilman lyhytelokuvia ei minulla olisi ollut mitään mahdollisuuksia. Lyhytelokuvissa oli vain se ikävä piirre, että usein niiden arvosteluun ja tilastointiin meni enemmän aikaa kuin niiden katsomiseen…

Minulta on kysytty, että mitä yritän haasteella saavuttaa, ja vastaus oli ja on edelleenkin: “En mitään.” En yrittänyt sen kummemmin muuta kuin katsoa vuoden aikana 365 IMDb:stä löytyvää elokuvaa, lyhytelokuvaa tai dokumenttia. Sen sijaan haasteen sivutuotteena sain kuitenkin paremman käsityksen elokuvataiteen alkuvaiheista, tulin katsoneeksi elokuvia, joita tuskin muuten olisin katsonut, ja opin arvostamaan esimerkiksi lyhytelokuvia huomattavasti paremmin.

Elokuvien “pakotettu” katsominen on typerää, mutta enpä minä tätä pakon edessä tehnytkään. Haasteen henkilökohtainen osa, eli kaikkien tämän vuoden suomalaisten elokuvien katsominen sen sijaan ei onnistunut, enkä aio sitä loppuun suorittaakaan. Arvostukseni suomalaista elokuvaa kohtaan ei kohentunut niiden muutaman näkemäni elokuvan ansiosta, eikä mielipiteitä väkisinkatsomisellakaan muuteta.

Elokuvien katsominen ei minulla suinkaan loppunut haasteen päättyessä, sillä olen senkin jälkeen katsonut jo muutaman elokuvan. Enää en kuitenkaan kirjaa katsomiani elokuvia tähän blogiin, vaan ainoastaan Movietroniin. Olen kerännyt tietoa tämän haasteen elokuvista erilliselle tilastosivulle.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: