#264: 超級計劃 (1993)

19.09.2007

Hong Kongissa tehdään kaikki hieman eri tavalla. Elokuvan alkutekstit näytetään taistelukohtauksen aikana ja 10 minuutin kohdalla tulee montaasi. Sitten elokuva alkaa. Jackie Chan on puettu naisek.. Eikun eihän se omituista olekaan.

Kaikesta toki huomaa, että kyse on hongkonglaisesta elokuvasta. Efektit ovat efektejä, eikä niitä juuri edes yritetä peitellä: Takaa-ajokohtauksesta huomaa selvästi, että kuvaa on nopeutettu ja tulvakohtauksessa vain pienoismalli on kastunut ja hyvikset juoksevat sinisen taustan edessä. Aseillakin räiskitään vähän minne sattuu, paukkupanokset laulavat ja poliiseillakin on vain kuudestilaukeavat, ilmeisesti vain siksi, että panokset loppuisivat mahdollisimman nopeasti ja päästäisiin itse asiaan, eli taisteluihin.

Taistelut ovat tuttua huttua honkkarielokuvien ystäville. Koreografia on nykivää ja kulmikasta, jotta kaikki varmasti ehtisivät nähdä, miten kuviot menevät. Mukaan on jopa otettu klassiset pölyävät tossut, joilla pahiksia potkitaan. Mutta mikäs siinä, sillä jälki on joka tapauksessa huomattavasti näyttävämpää kuin monessa viimeisen päälle viilatussa jenkkirainassa. Ilo tätä on katsella, vaikka juoni ei niitä elokuvahistorian mukaansatempaavimpia olekaan.

Ja tämänkin kokemuksen minulle tarjosi Anttilan ale-kori. 2 eurolla.

7/10

IMDb | Elonet | Movietron

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: