#248: Hoodwinked! (2005)

30.08.2007

En tiedä kuinka kauan tätä on harrastettu, mutta tuntuu, että viime vuosina klassikkosaduista on tehty yllättävänkin paljon eri versioita, sekä elokuvina että sarjakuvina. Eri versiolla tarkoitan nyt tässä oikeastaan kaikkea muuta kuin itse satua, tarinaa väännellään ja käännellään ja kirjoitetaan uusiksi. Eikä siinä mitään väärää ole, päinvastoin.

Tässäkin versiossa tarinasta on saatu perinteisestä varsin poikkeava. Hahmoihin on saatu mukavasti luonnetta ja yllätyksiä, joten en niitä ala tässä sen tarkemmin perkaamaan, tarina ne kertoo kuitenkin parhaiten. Tarina onkin saatu kursittua kasaan yllättävän hyvin kehysjuonen ansiosta, eikä yhden pienen tarinan kertaaminen useita kertoja häiritse ollenkaan.

Animaatio ei ole mitään päätä huimaavaa, mutta täysin riittävää tähän tarpeisiin. Musiikki tukee tarinaa melko hyvin ja luo sekin uusia pieniä vitsejä. Musikaalien vihaajana ylenpalttinen laulaminen on minulle aina hieman tuskaista, mutta tällä kertaa laulutkaan eivät juuri häirinneet. Vielä kun soppaan lisätään muutama kelvollinen sivuhahmo, saadaan kasaan oikein maukas keitto.

7/10

IMDb | Elonet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: