#240: Spider-Man 3 (2007)

20.08.2007

“Kuka nyt lypsävän lehmän tappaisi,” on iso Hollywood-pomo miettinyt, kun on nähnyt edessään läjän paskaa, jonka päällä lukee Spider-Man 3. On lyönyt siihen sitten “Hyväksytty”-leiman ja laittanut “Tuotantoon”-kasaan.

Alussa kaikki on hyvin, mutta sitten alkaa siirappi. Heti perään tulee vähän kliseitä ja taistelu. Lisää siirappia ja toinen taistelu. Sitten Peteristä tulee emo ja asiaa juhlistetaan muutamalla kliseellä. Sitten… sitten Peteristä tulee Shaft. Tässä vaiheessa keskiverto katsoja on niin monttu auki, ettei ehkä huomaakaan, kuinka kankaalla vilahtaa taas pari klisettä. Mutta onneksi jäljellä on enää lopputaistelu, illan viimeiset kliseet ja reilu loraus siirappia. Vähäjärkisempikin tajuaa, ettei näistä aineksista mitään kakkua saa aikaan.

Elokuva kestää noin 2 tuntia 10 minuuttia, josta millään tasolla katsomisen arvoista on korkeintaan se 10 minuuttia. Katso siis elokuvan traileri ja tee kahden tunnin ajan jotain kehittävää. Opettele vaikka sanomaan “kaksi korttelia suoraan ja sitten vasemmalle” latinaksi, sillä eihän sitä koskaan tiedä, milloin vierasta kieltä joutuu käyttämään.

Tämä on näin lähellä valahtaa klassikkopaskan puolelle, mutta oli se Venomin kuolonkoraus kuitenkin sen verran nätti, että taidan jättää tämän vain paskan tasolle.

2/10

IMDb | Elonet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: