#239: The Number 23 (2007)

19.08.2007

Elokuvan alkupuolella tarina kulkee ja tunnelma toimivat. Paria kohtausta voisin luonnehtia jopa loistaviksi. Värisävyt ovat tummia ja lämpimiä, ja paikoin elokuva saa jopa Sin Citystä tuttuja, sarjakuvamaisia piirteitä.

Tarina kantaa mielenkiintoisena aina vääjäämättömään ratkaisuunsa asti. Tai oikeammin ehkä juonenpaljastukseen asti, sillä, yllättävää kyllä, elokuva ei vielä päätykään aivan siihen. Loppua ei ole tarpeettomasti venytetty, mutta katsojalle jää kuitenkin hieman puolivillainen olo. Tunnelma ei ole enää yhtä paranoidi, kun vastaukset kysymyksiin on jo saatu.

Elokuva on täynnä numeroleikkejä niistä pitäville, ja kaikkia elokuvassa olevia 23:sia ei katsojalle suoraan kerrotakaan. Tarkkaavainen silmä löytää ilmiselvien kohteiden lisäksi myös monia hienovaraisempia yhtälöitä. Tottahan sitä moinen pakkomielteisyys jotenkin tarttuu, ja huomasin siinä kesken elokuvan laskevani myös oman asuntoni numerointia. 10 B 103 = 10 + 10 + 3 = 23, tai mikäli B kertoo jälkimmäisestä luvusta jäävän toisen numeron pois saadaan 10 + 13 = 23.

7/10

IMDb | Elonet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: