#228: Prey (2007)

17.08.2007

Mies on vaihtanut nuorempaan ja ottaa työmatkalleen Afrikkaan mukaan sekä uuden vaimonsa, että lapset edellisestä avioliitosta. Mikäs perheellä lomaillessa, paitsi että teini-ikäinen tytär ei tietenkään hyväksy uutta naista.

Mies lähtee töihin ja perhe “eräoppaan” mukana safarille. Mukava päivä tiedossa, ja illalla viimeistään ollaan takaisin huvilalla, eikö niin? Vahinko vain, että minäkin pärjäisin paremmin safarilla kuin se “eräopas”. “Eräopas” ei tietenkään ota matkalle mukaan vettä, ruokaa tai ylipäätään mitään muutakaan kuin itsensä ja kiväärinsä. Pojan täytyy päästä vessaan, joten “eräopas” pysäyttää auton keskelle korkeaa ruohikkoa, ainakin 100 metrin päähän lähimmästä puusta. Luonto kuitenkin osaa tehtävänsä ja hoitaa “eräoppaan” pois päiväjärjestyksestä alta aikayksikön.

Sitten kökötelläänkin autossa jokunen tovi, kunnes “eräoppaan” taskussa olleet auton avaimet sattuvatkin löytymään jostain pusikosta – kaukana sekä autosta että “eräoppaan” ruumiista. Sitten auto ajetaan ojaan. Sitten kökötellään vähän lisää ja tavataan pari salametsästäjää, oletettavasti ihan vain sen takia, että saadaan lisää tapettavaa ilman, että täytyy alkaa karsimaan perheen jäseniä.

Lopulta isä löytää perheensä jonkun katkeran eräoppaan avulla ja auto räjäytetään. Jossain välissä perhekin on kai kasvanut yhteen, kun lopussa niin halailivat. Minä en oikein osaa sanoa, sillä leffan puolivälin jälkeen katsoin sen hyppimällä aina muutaman minuutin eteen päin.

Elokuva oli siis aivan täyttä paskaa. Näyttelijät olivat huonoja, mutta vielä surkeampaa oli ohjaus ja tarinankerronta. Elokuva oli täynnä epäloogisuuksia ja muita ärsyttävyyksiä, ja kaiken kruunasi “eläinnäkö”, eli kamerakuva, joka oli vääristetty ja mustavalkoinen, muka eläimen näkökulmasta kuvattu. Milloin elokuvantekjät oikein tajuavat, että ei se ole pelottavaa tai jännittävää. Perkele.

Ei tämä kuitenkaan mikään klassikkopaska ole, sillä ei tästä voi repiä edes mitään huumoria.

2/10

IMDb | Elonet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: