#137: Sumu (2007)

13.05.2007

Jotenkin tuntuu siltä, että indie-elokuvia tulee aina katsottua ankarammin silmin kuin kaupallisia suuren rahan tuotantoja, mikä tietenkin on täysin väärä lähtökohta koko arvosteluun. Indie-elokuvalla on kuitenkin aina hieman enemmän todistettavaa kuin kaupallisilla vastineilla.

Sumu on varsin laadukasta suomalaista indie-fantasiaa. Lavasteisiin, kuvauspaikkoihin ja puvustukseen oli panostettu, joten elokuvan visuaalinen jälki oli kohillaan. Suomalainen luonto tarjoaa ilman savukoneitakin kaunista katseltavaa, mutta kyllähän sitä savulla tietyn mysteeriyden tunnelman siihen saa. En usko, että lopullista kuvaa oli juurikaan tarvinnut tietokoneella käsitellä.

Näyttelijätyö oli kehnohkoa, mutta enemmänkin kyse oli oikeastaan käsikirjoituksen puutteista. Suurimmat puutteet olivat tarinankerronnassa ja elokuvan rytmityksessä, mutta tarina itsessään oli kuitenkin perinteikkyydestä huolimatta onnistuttu pitämään lähes kliseettömänä.

Elokuvan äänimaailma oli myös onnistunutta, joskin musiikissa olisi vielä voinut muutamassa kohdassa hieman parantamaankin.

Kaikkiaan on hienoa huomata, että Suomessakin tehdään laadukasta indie-elokuvaa. Ja vaikka tätä ei Suomen Elokuvasäätiön sivuilla mainitakaan, merkitsen sen silti yhdeksi tämän vuoden suomalaisista elokuvista.

7/10

IMDb | Elonet | Katso itse

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: