#84: The Matrix Reloaded (2003)

21.03.2007

Katselin sitten pelaamisen ohessa sivusilmällä tämänkin. Trilogian keskimmäistä osaa on yleensä kovin turha arvioida ilman kontekstia, eli trilogian muita osia. Trilogialla tarkoitan tässä nyt tarinallisesti toisiinsa liittyviä ja kokonaisuuden muodostavia osia, en ensimmäisen osan menestyksen jälkeen kehiteltyjä, samoihin hahmoihin perustuvia jatko-osia.

Matrix: Reloaded on trilogian heikoin osa, oikeastaan aika luonnollisesti. Keskimmäiset osat yleensä ovat. Toiminta on näyttävää, mutta toimintakohtaukset hieman liian pitkiä. Tietokonegrafiikka ei myöskään ollut riittävän aidon näköistä ja paikoin tönkkö tietokone-Neo jopa nolostutti. Tarina eteni ja sai uusia piirteitä ja käänteitä, mutta silti: tämä on edelleenkin trilogian keskimmäinen osa. Tarinaa ei ole ilman ympärillä olevia osia, mutta sinällään elokuva tarjoaa viihdettä myös pelkästään nautittuna.

Arvosana on annettu arvostelemalla elokuva niin itsenäisesti, kuin se suinkin on mahdollista. Ilman kontekstia arvosana olisi vieläkin heikompi.

7/10

IMDb | Elonet

Advertisements

2 Responses to “#84: The Matrix Reloaded (2003)”

 1. strilla Says:

  Imperiumin vastaisku tekee poikkeuksen sinun sääntöösi siitä, että trilogian keskimmäinen osa olisi heikoin. Kaikki eivät tosin ole kanssani samaa mieltä. Tuon kyseisen trilogian kohdalla tuntuisi kyllä vaikealta käyttää minkään leffan kohdalla sanaa “heikoin”.

 2. Ephief Says:

  No, syistä fanien käyttäytymiseen ja mielipiteisiin fanittamistaan tuotteista ei aina otakaan selvää.. ;) Tuon mainitsemasi esimerkin tapauksessa voisin ollakin taipuvainen samaan mielipiteeseen.

  Vaikka poikkeuksia on, yleensä trilogian keskimmäiset osat tuppaavat olemaan niitä heikoimpia. Johan sitä yläasteella opittiin tarinankerronnan peruskaava:

  1) Alku
  2) Tarinan kehitys (ja mahdolliset käänteet)
  3) Loppuhuipennus

  Tuosta kaavasta trilogiatkin yleensä rakennetaan, ja valitettavan usein tarinan kehitysvaihe tuppaa olemaan se epämielenkiintoisin, vaikka siinä käänteitäkin olisi.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: