Tilannekatsaus

06.02.2007

Vuoden 37. päivä menossa ja 38 elokuvaa katsottuna. Hyvältä näyttää, mutta se ei riitä, sillä kesällä on tiedossa kolmen viikon reissu, jolloin todennäköisesti ei tule elokuvia juuri katsottua. Toivottavasti en myöskään tule viettämään muutakaan vuotta niin tiiviisti kotosalla, että joka päivä ehtisi elokuvia katsella.

Ensimmäinen kuukausi meni helposti, paljon helpommin kuin etukäteen kuvittelin. Tämmöisellä elämättömällä nörtillä riittää hyvin aikaa katsoa yksi pitkäkin elokuva päivässä. Elokuvien lisäksi olen katsonut pari ensimmäistä kautta Tähtiporttia ja muitakin sarjoja, sekä aivan viime aikoina myös pelannut World of Warcraftia. WoW saattaa kuitenkin aiheuttaa vielä ongelmia, sillä tänäänkään en pitkää elokuvaa (edes seuraavaksi jonossa olevaa, vain reilun tunnin mittaista) jaksa katsoa, joten kiritään sitten lyhytelokuvilla pari päivää varastoon.

Tilastotkin näyttävät mielenkiintoisilta. 38 elokuvasta 25 (65,8 %) on yhdysvaltalaista alkuperää, mikä ei tietenkään ole yllätys. Sen sijaan Saksan kuudella elokuvalla (15,8 %) nappaama kakkossija on hieman yllättävä, mutta onneksi Japani seuraa heti perässä viidellä elokuvalla (13,2 %). Suomalaisia elokuvia on tullut katsottua tasan kaksi, yhtä paljon kuin ruotsalaisiakin.

Edelleen hieman yllättäen tyylilajeista draama jakaa ykkössijan toiminnan kanssa kahdellatoista elokuvalla (31,6 %). Minähän en oikeastaan edes pidä draamaelokuvista. Komedia on selvänä kakkosena yhdeksällä elokuvalla (23,7 %), mutta sitten on tasaista. Kauhulla, romantiikalla ja science fictionilla on kaikilla kuusi edustajaa listalla. Lyhytelokuvia olen katsonut viisi ja dokumentteja yhden (2,6 %).

Kolme tuplaohjaajaa on löytynyt ja viisi näyttelijää on esiintynyt jo kahdessa elokuvassa. Selkeä enemmistö elokuvista on 2000-luvulta, peräti 27 (71,1 %). Vuosi 2006 on tilastoykkönen yhdeksällä elokuvalla. Tämä ei sinänsä ole yllättävää, sillä uusia elokuvia on paremmin saatavilla. Toisaalta myös yleensä mielummin katson jonkin ennennäkemättömän, vaikka vähän huonommankin, elokuvan kuin uusinnan televisiosta.

Tammikuussa saimme myös uuden osanottajan haasteeseen.

Toivottavasti rivakka tahti jatkuu, tämä on ollut oikein mukavaa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: